Assalamualaikum! Hye peeps. Welcome to Anna Izzat official blog known as A little story of mine. Please be nice and enjoy it. Thanks (:

#26 Anna's Birthday Celebrations!

Harluwwww

Hi. Sorry, a bit busy due to new semester. Well, hello there semester 4! Every sem semangat gila nak masuk kelas and meet new lecturers (EH YEKE?!). Actually, friends ok. Cuti sem lama lama pun bosan, kawan kawan la penghibur hati. 

Ok back to the main point. Rasa macam jauh sangat menyimpang......... HAHAHAHAHAHA k.

Its not a surprise pun anyway. Its more to makan-makan je with my friends. I bought a cake for myself (seriously, tak salah pun beli kek untuk diri sendiri. plus thats how I appreciate myself and my age). Then, rasa macam nak buat kat rumah je makan makan santai dengan housemates but then Ayiq kata "buatla kat garden or whatsoever" and my reaction was like

"derrrr, kat Seri Alam ada ke tempat cantik malam malam?" ok jangan kecam ek. maybe ada but sis seriously tak minat sangat nak keluar jauh jauh kalau malam malam. lebih rela pergi makan kat mamak depan rumah daripada keluar jauh jauh. anak dara tak lentik keluar malam ahakzzzzzz. 

then the solution "lets go for eat session ramai ramai, kat der cabin" memandangkan der cabin tu macam hipster lol (takde hipster nau pun but the food was not so that bad. you guys kalau nak tengok I buat review pasal der cabin cafe ni, I'll post after you guys read this. ok?)

dengan kelam kabutnya, I nak fe-feeling ada birthday celebration sikit on that night, I pun menggelabah order balloon from @manis_surprise (ok yang ig ni pun I akan buat review sekali with der cabin cafe tu). then, dengan ada a few problem nak kena setel lari kejap ke taman scientex, pasir gudang tu haa (nasib baik ada new highway, cepat sampai. sorry highway ni sis tak buat review hahaha). after setel, lari ambik my friends. akhirnyaaaaa sampai jugak kat destination eventho lambat sikit huuuuuu ramai orang pulak yang buat celebration on that day tapi alhamdulillah kitorang sampai je diorang semua dah setel celebrate and ready nak bayar. 

without wasting our time, weolls pun pick 3 meja for 13-15 person. macam tak sangka ramai pulak malam tu. rasa macam plan ada 5-6 orang je but still thankyouuuuuu for coming!














SORRY!

I missed an important part!


I sampai je destination tu, Nana bisik "Na, someone's here wanna meet u at the parking". Then I pun, errrr okayyyy tunggu je. Alone. I nampak Iqkmal comes with a bag. Dehell do bawak bag pulak tetiba malam ni. Selama ni tak pernah pulak nampak dia bawak bag bagai lol. Rupanya dalam bag tu ada sejambak coklat (bukan sejambang. kes haritu tersasul kat twitter kata sejambang lol dush). Dia order kat ig yang sama @manis_surprise jugak LOL! Bila la kau pergi ambik? Sedangkan I meet the same person jugak tadi. He said "I tunggu belakang pokok, tunggu you blah dulu. Baru I jumpa kak @manis_surprise tu" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA berdekah gelak beb. Then, takde nak fe-feeling sweet lebih. Dapat cekelat tu terus duduk and order makan.

MAKAN PUNYA MAKAN, AND MAKAN LAGI, MAKAN MAKAN MAKAN. SETERUSNYA MAKAN AND MAKANNNNNNNN sampai kenyang.

Ok, alhamdulillah. Part potong cake was fun! Hahahahaha everyone berebut nak keping coklat tu. Hey, its mine tho! Let me take the first bite hahahahaha but nah nvm I tak kisah pun asalkan uolls makan and HABISKAN. Time ni rasa terkilan sebab tak sempat tangkap gambar kek sebab everyone dah kenyang and nak cepat snap gambar then balik. Hahahahahahaha sokay nnt I beli kek baru, I snap new pics with new cakes ahakzzzzz. 

Surprise element.

Kecik (my roomate) came with a bloody huge and heavy box! I was shocked like "Amendeeeee ni cik? Susah susah jeeeee" Malu beb dah beso beso dapat hadiah hahahaha. Thank you so much my laling kecik.

Iqkmal; as a said earlier with the "sejambang" cekelat. Eventho I still nak kad fills with words but nvm still thank you sayang. ILY hiks

Nana, Mimi and Lan; dah sampai rumah then Nana letak balloons and a box with card depan pintu bilik tengah malam. Terkezzuuttt mak! Hahahahahahaha omgee I terkejut sampai menangis setitik dua airmata gembira. 

A day after; Iqkmal susahkan diri bawak pi shopping. Hahahahaha yang tu sebab memang dah plan awal nak shopping sebab before this selalu plan and asyik tangguh. So, this is the good opportunity for us.

I came home with unknown paper bag fills with smiley pillows. Omg! Siapa bagiiiiii ni? Oh, Fitri rupanya. Mekasih nok. Susah susah je hehe. Tambah lagi collection soft-stuffed-pillows I. Katil dah penuh bantal. Celah mana nak tidoq ni? Hahahahahahaha.

Last sekali, the special ones. MY IBU. Terima kasih ibu, kakak sayang ibu. Sanggup susah payah besarkan kami adik beradik. I know what you've been thru in your life, and kakak tahu anak-anak ibu kekuatan ibu. I will always be with you ibu. No matter what. Kakak sayang ibu. Terima kasih ibu untuk hadiah tu and kakak rasa ibu adalah hadiah yang paling terbaik dalam hidup kakak. You deserved this celebrations and not me. I'll come home soon to meet you soon, ibu. Muahhx.

Alhamdulillah, its been a great year. Its been a great moments I had with you guys, my family, my friends, and my sweetheart.May this new age, 23 will give me the best opportunity and never give up in making my dream comes true. I'm so gonna fill my days with positivity vibes with people around me. And mostly, love everything I have. Appreciate them, so that I'll appreciate myself. Thats how you face life. Never regret every decision you make, because there is always silver lining in every cloud. Trust yourself, be confident and thats how you become pretty and dazzling in your own way! Sorry for whatever mistake I made, and I hope you guys celebrate your special days with your special ones! Too-dles!

Assalamualaikum, love.
ANNA

xoxo